· Habertürk
Gazze Şeridi’nin kuzey, orta ve güney kesimlerine düzenlenen saldırılarda 8 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.
İsrail ordusunun, 10 Ekim 2025’ten beri yürürlükteki ateşkese rağmen Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 8 Filistinli öldü.
Cibaliya’daki Halava Mülteci Kampı, Gazze kentindeki Tuffah ve Nasr mahalleleri ile Deyr el-Belah’ın doğusu saldırıların hedefi oldu. Refah’ın Mevasi bölgesinde daha önce yaralanan Rania Saade’nin de hayatını kaybettiği aktarıldı; Deyr el-Belah’ın doğusunda bazı binaların patlayıcılarla yıkıldığı belirtildi.
İsrail’in 8 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise 74 binden fazla kişi öldü, 175 binden fazla kişi yaralandı; altyapının yaklaşık yüzde 90’ı zarar gördü.
Bu saldırılar, arşivde yer alan ve Gazze’nin farklı bölgelerinde 2’şer ve 5’er Filistinlinin öldüğü önceki haberlerin ardından ateşkes dönemindeki yeni can kayıplarını gösteriyor.
Kaynak: Habertürk · TRBülten tarafından derlendi