· TRT Haber
Gazze Şeridi’nin kuzey, orta ve güney kesimlerinde düzenlenen saldırılarda 5 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.
İsrail ordusunun, 10 Ekim 2025’ten bu yana yürürlükteki ateşkese rağmen Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 5 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılarda çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.
Cibaliya’daki Halava Mülteci Kampı’na yönelik İHA saldırısında 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Refah’taki Mevasi bölgesinde daha önce yaralanan Rania Saade’nin de hayatını kaybettiği bildirildi.
8 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarda ise 74 binden fazla kişi öldü, 175 binden fazla kişi yaralandı; altyapının yaklaşık yüzde 90’ı tahrip edildi.
Bu haber, ateşkes dönemindeki saldırılarda can kayıplarının sürdüğünü gösteren yeni gelişmeyi aktarıyor.
Kaynak: TRT Haber · TRBülten tarafından derlendi