· AA Dünya
Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentinde bulunan Saudi Aramco petrol tesisi ile Hamis Muşayt Hava Üssü'nü füze ve İHA'larla hedef aldıklarını duyurdu.
Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentindeki ulusal petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait tesise ve Hamis Muşayt Hava Üssü'nü çok sayıda balistik füze ve insansız hava aracıyla hedef aldıklarını bildirdi. Tesisin doğrudan vurulduğunu öne süren Seri, Suudi Arabistan'ın son bir haftada 450'den fazla hava saldırısı düzenlediğini iddia etti.
Suudi Arabistan yönetimi petrol tesisine yapılan saldırı iddiasına dair sessizliğini korurken, Arap Koalisyonu Sözcüsü Turki el-Maliki Mekke'nin güneyinde Husilere ait bir İHA'nın imha edildiğini açıkladı. Husiler ise Mekke'nin hedef alındığı iddialarını yalanlayarak doğrudan askeri üsleri ve enerji altyapılarını hedef aldıklarını savundu.
Husiler daha önce de Suudi Arabistan'ın güneyinde yer alan Kral Halid Hava Üssü'nün yanı sıra Abha, Cazan ve Hamis Muşayt kentlerindeki askeri ve enerji altyapılarına çok sayıda füze ve İHA saldırısı düzenlediklerini duyurmuştu.
Kaynak: AA Dünya · TRBülten tarafından derlendi