Yemen'de tırmanan çatışmalar 104 binden fazla kişiyi yerinden etti

· Anadolu Ajansı

Yemen'de tırmanan çatışmalar 104 binden fazla kişiyi yerinden etti

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü, Yemen'in batı kıyısındaki şiddetli çatışmalar yüzünden yerinden edilenlerin sayısının 104 bini geçtiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Yemen'de ordu birlikleri ile Husiler arasında tırmanan çatışmalar nedeniyle ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının 104 bin 796'ya ulaştığını bildirdi. Çatışma bölgesinden kaçan 2 bin 776 kişinin ise Cibuti'ye sığındığı aktarıldı.

Temmuz ayından bu yana şiddetlenen askeri hareketlilik sahadaki dengeleri belirgin şekilde değiştirdi. Hudeyde vilayetinde kontrolü tamamen sağlayan Husiler, Taiz'in batısına ilerleyerek Kızıldeniz kıyısındaki Muha kenti ile Babulmendeb Boğazı hattındaki Haniş Takım Adası, Meyyun Adası ve Zubab bölgesini ele geçirdi. IOM Genel Direktörü Amy Pope, Yemen'de artan insani kriz ve iklim şartları altında sivillerin yaşadığı mağduriyetin göz ardı edilemeyeceğini ifade etti.

Arka plan

Kaynak: Anadolu Ajansı · TRBülten tarafından derlendi