· TRT Haber
İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya, Yahudilerin Çardaklar Bayramı'nda 1143 İsrailli polis korumasında baskın yaptı.
Yahudilerin Sukot (Çardaklar) Bayramı'nın ikinci gününde, 1143 İsrailli, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya İsrail polisinin yoğun koruması altında gruplar halinde girdi. Kudüs Valiliği'ne göre, sabah saatlerinde avlularda dolaşan gruplar dini ayin ve Talmudik ritüeller gerçekleştirdi.
İsrailliler, avlulara bitkisel adaklar soktu ve İsrail polisi bu adakların içeri sokulmasına engel olmadı. Kudüs Valiliği, bu uygulamaların Mescid-i Aksa'daki tarihi ve hukuki statükonun sürekli ihlali olduğunu belirtti. Ayrıca, Pamukçular Kapısı yakınında dua edip, dans halkaları oluşturarak ve toplu olarak yere kapanma ayinleri yaptıkları aktarıldı.
Kudüs Valiliği daha önce, aynı bayramın ikinci gününde 260 İsraillinin benzer bir baskın düzenlediğini duyurmuştu. İsrailliler, dini bayram dönemlerinde Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını artırıyor.
Kaynak: TRT Haber · TRBülten tarafından derlendi