Vucic duyurdu: Sırbistan'da erken genel seçim tarihi belli oldu

· Cumhuriyet

Vucic duyurdu: Sırbistan'da erken genel seçim tarihi belli oldu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, erken genel seçimin 25 Ekim'de yapılacağını açıkladı.

Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan. Cumhuriyet Arşiv 1930 Yılından Bugüne 5.485.115+ Haber Kupürü App Store Google Play 50 BİN + İndirme Size En Uygun Paketi Seçin 4.5 değerlendirme Abonelik Seçeneklerini İnceleyin Edebiyatın. Kültürün Nabzı Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

Sırbistan Ulusal Meclisinin feshedilmesine ilişkin kararnamenin kendisine ulaştığını aktaran Vucic, şöyle devam etti:

"Şimdi Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Kanunu uyarınca iki karar almam gerekiyor. Bunlardan ilki Sırbistan Cumhuriyeti Ulusal Meclisinin feshedilmesine ilişkin kararname, ikincisi ise seçimlerin yapılmasına ilişkin karar. Her iki kararı da yarın saat 12.00'de açıklayacağım. Sırbistan'da seçimler 25 Ekim'de yapılacak. "

Vucic, savaş suçlusu ve Srebrenitsa Soykırımı'nın baş sorumlularından Ratko Mladic'in cesedinin Belgrad'da resmi törenle gömülmesine ilişkin gelen tepkilerin. Sırbistan'da seçimler 25 Ekim'de yapılacak." Vucic, savaş suçlusu ve Srebrenitsa Soykırımı'nın baş sorumlularından Ratko Mladic'in cesedinin Belgrad'da resmi törenle gömülmesine ilişkin gelen tepkilerin, ülkesinin başarılarına duyulan nefretin ortaya konulması için bahane edildiğini öne sürdü.

Sırbistan'da 200 binden fazla Boşnak yaşadığını aktaran Vucic, "Sırbistan'daki Boşnaklara, onların bizim vatandaşlarımız olduğunu, bizimle eşit olduklarını. Sırbistan'da 200 binden fazla Boşnak yaşadığını aktaran Vucic, "Sırbistan'daki Boşnaklara, onların bizim vatandaşlarımız olduğunu, bizimle eşit olduklarını ve hiçbir fark bulunmadığını söylemek istiyoruz." ifadesini kullandı. " ifadesini kullandı.