Venice Simplon Orient Express Türkiye’ye giriş yaptı

· TRT Haber

Venice Simplon Orient Express Türkiye’ye giriş yaptı

Paris’ten yola çıkan tarihi tren, 70’ten fazla yolcusuyla Kapıkule’den Türkiye’ye ulaştı. Yolcuların pasaport işlemleri Edirne Garı’nda yapıldı.

Belmond tarafından işletilen Venice Simplon Orient Express, Paris-İstanbul-Paris güzergâhındaki yılın ikinci seferinde Türkiye’ye geldi. Tren, Avrupa’daki yolculuğunun ardından Kapıkule’den giriş yaptı ve İstanbul’a hareket etti.

Kapıkule Garı’ndaki yenileme çalışmaları nedeniyle tren Edirne Garı’na yönlendirildi. Yolcular ve personel burada pasaport kontrolünden geçerken, valizler x-ray taramasının ardından İstanbul’daki otellere gönderildi.

Yolcuların çoğunun Türkiye’de birkaç gün kalacağı bildirildi.

Janan Benabud, İstanbul’da Pera Palas’ta konaklayacaklarını ve çeşitli tarihi noktaları gezeceklerini söyledi. Tansel Doğan ise yedi ülkeden geçip dört başkent görmenin ve 50’nci yaş gününü bu yolculukta kutlamanın kendisi için özel olduğunu anlattı. Tren 2 Ekim’de Paris’e dönecek.

Bu gelişme, trenin Türkiye’ye giriş yaptığını ve İstanbul etabına geçtiğini gösteriyor.

Arka plan

Kaynak: TRT Haber · TRBülten tarafından derlendi