TŞOF Başkanı Yiğiner duyurdu: Taksiciler Togg'un yeni modeline talip

· Haber Ankara - Otomobil

TŞOF Başkanı Yiğiner duyurdu: Taksiciler Togg'un yeni modeline talip

TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, daha uygun fiyatla sunulması planlanan Togg T6X modelinin ticari taksilerde yaygınlaşması için özel finansman kolaylığı talep etti.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, Togg'un daha erişilebilir bir fiyat hedefiyle geliştirdiği yeni T6X modelinin taksici esnafı arasında büyük heyecan yarattığını açıkladı. Yiğiner, yerli otomobilin ticari taksilerde kullanılmasının hem milli markaya güç katacağını hem de ülke ekonomisine önemli katkı sunacağını ifade etti.

TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından prototipi tanıtılan T6X modelinin Haziran 2027'de siparişe açılması ve aynı ay teslimatlarına başlanması öngörülüyor. Şehir içi kullanım, teknolojik donanım ve dijital sürüş deneyimiyle öne çıkması beklenen elektrikli model için taksici esnafına özel uygun satın alma ve finansman imkanları sağlanması talep ediliyor. Yiğiner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve vizyonuyla geliştirilen aracın taksilerde hizmet vermesini sabırsızlıkla beklediklerini kaydetti.

TŞOF yönetimi, daha önce de Togg'un rekabetçi fiyatla pazara sunulacak yeni elektrikli modeli T6X'in duyurulması üzerine taksici esnafının aracı yollarda kullanmaya hazır olduğunu dile getirmişti.

Arka plan

Kaynak: Haber Ankara - Otomobil · TRBülten tarafından derlendi