Trump, İran'ın misilleme yapması halinde daha büyük saldırılar düzenleyeceklerini açıkladı

· Anadolu Ajansı

Trump, İran'ın misilleme yapması halinde daha büyük saldırılar düzenleyeceklerini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, İran ordusunun misilleme yapması halinde İran'a daha büyük saldırılar düzenleyeceklerini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İran'a yönelik yeni saldırılar düzenlediklerini duyurdu.

Trump, şu anda ABD'nin Hürmüz Boğazı yakınlarındaki İran hedeflerine saldırdığını ve bunların geniş çaplı ile güçlü saldırılar olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı, bu saldırıların İran'ın Hürmüz Boğazı'na yeniden deniz mayınları döşeme girişimlerine ve Ürdün'deki Amerikan üssüne sekiz füze fırlatmasına karşılık olarak yapıldığını savundu.

Tahran'ı misilleme yapmaması konusunda uyaran Trump, eğer başarısız İran devleti bu son derece haklı saldırıya karşılık verirse çok daha sert ve daha büyük çaplı bir saldırıyla tekrar vurulacağını değerlendirdi.

İran'a yönelik en büyük saldırının halen gerçekleştirilmediğini belirten Trump, böyle bir saldırının İran'a çok büyük tahribat getireceğini savundu.

Öte yandan ABD Başkanı Trump, Amerikan Fox News kanalına yaptığı açıklamada İran'a yönelik tehditlerini sürdürdü.

Trump, İran'a yönelik olarak eğer misilleme yaparlarsa çok daha sert bir darbe alacaklarını ve bunu tekrar yaparlarsa artık varlıklarını sürdüremeyeceklerini belirtti.

İran'ın bazı bölgelerde radarları yeniden inşa ettiğini ve kendilerinin bu radarların bitmesini beklediklerini anlatan Trump, daha sonra buraları vurduklarını söyledi.

İran'ın bugüne kadar anlaşma yolunda doğru adımları atmadığını savunan ABD Başkanı, onlarla yapılacak bir anlaşmanın yazıldığı kağıdın değeri kadar etmediğini ve onlara bugüne kadar pek çok şans verdiklerini değerlendirdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının CENTCOM, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, İran'ın Hürmüz Boğazı'nda ticari gemilere ve bölgedeki ABD personeline saldırı girişimlerinde bulunduğu gerekçesiyle Devrim Muhafızları Ordusu hedeflerine saldırı başlatıldığını ifade etmişti.

İran ordusu da ABD'ye karşı misillemede bulunacağını açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı · Derleyen: Elif Aktürk