· BBC Türkçe
ABD Başkanı Donald Trump'ın kurgu haber suçlamasıyla hedef aldığı basın kuruluşlarının çalışanları, giriş kartları iptal edilerek Beyaz Saray yerleşkesine sokulmadı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın gerçek dışı haber ürettiklerini gerekçe göstererek hedef aldığı CNN, Politico ve MS NOW yayın kuruluşlarının muhabirleri Beyaz Saray yerleşkesine alınmadı. Cumartesi sabahı binalara girmek isteyen gazetecilerin yetki kartları Gizli Servis tarafından iptal edildi ve kartlara el konuldu.
Reporters Committee for Freedom of the Press Başkanı Bruce Brown da yönetimin haberleri beğenmediği için gazetecileri yasaklayamayacağını ve kararın yargıdan döneceğini ifade etti.
Alınan karara spesifik bir yayının değil son birkaç yılda biriken haberlerin yol açtığını belirten Trump, New York Times ve Washington Post'u da hedef göstererek engellemelerin genişleyebileceğinin sinyalini verdi.
Trump'ın üç medya kuruluşunun Beyaz Saray'a erişimini yasakladığını duyurmasının ardından muhabirlerin içeri alınmamasıyla devam eden süreç, yönetimin eleştirel yayın organlarına yönelik adımlarının son aşaması oldu.
Kaynak: BBC Türkçe · TRBülten tarafından derlendi