· Sabah - Yaşam
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ, borcunu peşin veya kısmi kapatmak isteyen hak sahiplerine yüzde 25 indirim imkanı sunacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'den konut ile iş yeri edinen hak sahipleri için borç kapatma kampanyasının ayrıntılarını duyurdu. Hak sahipleri borçlarını erken ödeyerek yüzde 25 indirim avantajından yararlanabilecek. Başvurular 22 Eylül 2026 ile 19 Ekim 2026 tarihleri arasında kabul edilecek.
İndirimden borcun tamamını peşin kapatanların yanı sıra borcunun en az yüzde 25'ini ödeyenler de faydalanabilecek. Ödeme ve başvuru işlemleri gayrimenkulün satış sözleşmesinin imzalandığı ilgili banka şubelerinden yürütülecek. Kampanyaya 2025 yılı Haziran ayı sonuna kadar satışı yapılmış ve taksiti başlamış gayrimenkuller dahil edilirken, borç bitimine 12 aydan az kalanlar kapsam dışında tutuldu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum daha önce yaptığı açıklamada da borcunu erken kapatan TOKİ alıcılarına yüzde 25 indirim imkanı sağlanacağını ifade etmişti.
Kaynak: Sabah - Yaşam · TRBülten tarafından derlendi