· Dünya Gazetesi
Yüzde 20 veya yüzde 25 peşinatla 48 ay vade seçeneği sunulacak. Bazı taşınmazlarda peşin ödeme yapanlara yüzde 15 indirim uygulanacak.
TOKİ, 61 ilde 725 arsayı satışa çıkarıyor ve fiyatlar 400 bin TL'den başlıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, konut ve ticaretin yanı sıra sanayi ile turizm gibi farklı niteliklere sahip arsaları 5-6 Kasım 2026 tarihlerinde açık artırma yöntemiyle satışa sunacak. Satışa çıkarılan taşınmazların toplam büyüklüğü yaklaşık 3 milyon 450 bin 367 metrekare olurken, toplam muhammen bedel 29 milyar 146 milyon 300 bin lira düzeyinde hesaplandı.
Yüzde 20 veya yüzde 25 peşinatla 48 ay vade imkânı sağlanırken, bazı taşınmazlarda peşin ödemeye yüzde 15 indirim uygulanacak. Konut ve ticaret alanları listede yer alıyor. Turizm ve sanayi alanları da satış kapsamında bulunuyor. Eğitim ve tarım alanları da listede. Spor alanlarının yanı sıra akaryakıt istasyonu da satışa çıkarılan taşınmazlar arasında bulunuyor. Depolama ve lojistik tesis alanları da aynı listede yer alıyor.
Daha önce TOKİ tarafından 47 ildeki 405 arsa benzer ödeme koşullarıyla satışa çıkarılmıştı.
Kaynak: Dünya Gazetesi · Derleyen: Elif Aktürk