· Cumhuriyet
Bakanlık, Deniz Yavuzyılmaz’ın Mustafa Tuzcu ile bazı isimler arasında bağlantı bulunduğu iddiasını gerçek dışı ve iftira olarak niteledi.
Ticaret Bakanlığı, YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu hakkında ortaya attığı bağlantı iddialarını reddetti. Bakanlık, iddiaların dayanaksız olduğunu bildirdi.
Ayrıca Tezmen ile Tuzcu’nun Merkezi Kayıt Kuruluşu yönetiminde birlikte görev yaptığını belirterek iki kamu görevlisinin görevden alınmasını istedi.
Bakanlık, Tuzcu’nun MKK yönetimindeki görevini mevzuat gereği Bakanlığı temsilen yürüttüğünü ve Tezmen’le kişisel tanışıklığı olmadığını açıkladı. DEİK iş konseyi başkanlarının seçimle belirlendiğini, Bakanlığın bu görevlere atama yetkisi bulunmadığını vurgulayan açıklamada, yasal hakların saklı tutulduğu belirtildi.
Ayrıca Fatma Betül Sayan Kaya’nın bir fon soruşturması kapsamında ifadesinin alınması çağrısında bulunmuştu.
Kaynak: Cumhuriyet · TRBülten tarafından derlendi