TBMM heyeti Berlin'de Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi

· Cumhuriyet

TBMM heyeti Berlin'de Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi

Almanya temaslarını sürdüren TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, Berlin Büyükelçiliğinde Türk vatandaşları ve sivil toplum temsilcileriyle buluştu.

TBMM heyeti Berlin'de Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Heyet Berlin'e gitti. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Fuat Oktay başkanlığındaki heyet, Almanya Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Armin Laschet'in davetiyle Berlin'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde düzenlenen toplantıda, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının sorunları ile sivil toplum kuruluşlarının talepleri ve beklentileri ele alındı. Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan ile büyükelçilik mensupları heyete bilgi verdi.

Fuat Oktay sorumluluğa işaret etti. Sosyal medya paylaşımında, gurbette yaşayan vatandaşların sorunlarına çözüm üretmenin önemli bir sorumluluk olduğunu belirtti. Heyetin 3 Kasım'a kadar sürecek temaslarında Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası üyeleriyle buluşması beklenirken, göçün 65. yılı törenine ve SETA Berlin Ofisi toplantısına katılması da bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet · Derleyen: Elif Aktürk