Suudi Arabistan'da Mekke, Cidde ve Taif için tehlike uyarısı yayımlandı

· Dünya Gazetesi

Suudi Arabistan'da Mekke, Cidde ve Taif için tehlike uyarısı yayımlandı

Ulusal Erken Uyarı Platformu Mekke, Taif ve Cidde'de devreye girdi. Suudi yetkililer halktan kalabalıktan kaçınmalarını ve güvenli alanlarda kalmalarını istedi.

Suudi Arabistan Sivil Savunma Müdürlüğü, ülkenin Mekke, Taif ve Cidde kentlerinde Ulusal Erken Uyarı Platformu aracılığıyla "tehlike" uyarısı yapıldığını duyurdu.

Yetkililer, vatandaşların resmi talimatlara uymalarını, kalabalıklardan uzak kalmalarını ve olay anında görüntü kaydı yapmaktan kaçınmalarını istedi. Açıklamada söz konusu riskin kaynağı ya da tehlikenin içeriğine dair herhangi bir ayrıntı paylaşılmadı.

Bölgede daha önce Yemen'deki Husilerin İHA ve füze saldırıları sebebiyle Mekke, Cidde ve Taif için saldırı uyarıları yapılmış, Mekke'deki alarm bir süre sonra kaldırılmıştı.

Arka plan

Kaynak: Dünya Gazetesi · TRBülten tarafından derlendi