Suriye'nin İdlib ilinde meydana gelen patlamada 14 kişi hayatını kaybetti

· AA Dünya

Suriye'nin İdlib ilinde meydana gelen patlamada 14 kişi hayatını kaybetti

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde savaş kalıntılarının toplandığı bir depoda meydana gelen patlamada 14 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı.

EDITION Dünya Suriye'nin İdlib ilinde meydana gelen patlamada 14 kişi hayatını kaybetti Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde savaş kalıntılarının toplandığı bir depoda meydana gelen patlamada 14 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı. Ömer Koparan, Mehmet Burak Karacaoğlu 09 Eylül 2026 • Güncelleme: 09 Eylül 2026 Fotoğraf: Kasim Yusuf / AA İDLİB Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre. İdlib'in Sarmada ilçesi yakınlarında savaş kalıntısı mühimmatların toplandığı bir depoda henüz belirlenemeyen nedenle güçlü bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından çok sayıda ambulans bölgeye sevk edildi.

İdlib Sağlık Müdürlüğü Medya Ofisinden yapılan açıklamada, Sarmada yakınlarındaki Burc en-Nimra bölgesinde bulunan savaş kalıntılarının toplandığı silah deposunda meydana gelen patlamada 14 kişinin hayatını kaybettiği. 11 kişinin yaralandığı belirtildi.

Savunma Bakanlığı Medya ve İletişim Yönetiminden yapılan açıklamada ise İdlib'in kuzeyindeki Sarmada kenti yakınlarında, taşınmadan önce silah. Savunma Bakanlığı Medya ve İletişim Yönetiminden yapılan açıklamada ise İdlib'in kuzeyindeki Sarmada kenti yakınlarında, taşınmadan önce silah ve savaş kalıntılarının geçici olarak toplandığı depoda patlama meydana geldiği bildirildi.

Patlamada Bakanlık çalışanlarından bazı kişilerin yaralandığı aktarıldı.

Haberi Paylaş Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.