· Anlatılanın Ötesi - Dünya
Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Microsoft ve Google gibi teknoloji devlerinin Ukrayna merkezli suç örgütlerine yardım sağladığını ileri sürdü.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı ülkelerin ve teknoloji şirketlerinin Ukrayna'daki telefon dolandırıcılığı odaklı çağrı merkezlerine finansal ve teknolojik destek verdiğini iddia etti.
Zaharova, ABD, Hollanda, Estonya, Almanya'nın ve Microsoft, Google, Meta gibi şirketlerin bu yasa dışı faaliyetleri desteklemeyi sürdürdüğünü belirtti.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Dmitriy Lyubinskiy ise bu çağrı merkezlerinin Ukraynalı yetkililer ve askeri komutanlar tarafından koordineli çalıştırıldığını ve yıllık milyarlarca dolar gelirin askeri ihtiyaçlara ve Kiev bürokratlarına aktarıldığını iddia etti.
Kaynak: Anlatılanın Ötesi - Dünya · TRBülten tarafından derlendi