Riyad havalimanı saldırısına uluslararası toplumdan kınama

· Anadolu Ajansı

Riyad havalimanı saldırısına uluslararası toplumdan kınama

Suudi Arabistan'ın başkentindeki havalimanına düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırıya dünya genelinden tepki yağdı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na düzenlenen ve 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 309 kişinin yaralandığı saldırı uluslararası alanda kınandı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sivil altyapıyı hedef alan saldırıların uluslararası hukukun ihlali olduğunu vurguladı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, AB dışişleri bakanlarının Lüksemburg'daki toplantısında bölgedeki gerilimin ele alınacağını belirtti.

Yemen, Katar, Mısır, Ürdün, Bahreyn, Filistin, Kuveyt, Suriye ve BAE ile Körfez İşbirliği Konseyi de yazılı açıklamalarla Suudi Arabistan'a destek mesajı iletti. Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yaralıların hastanelerde tedavi altında olduğunu kaydetti.

Daha önce düzenlenen saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiği ve can kaybının bu sayıya ulaştığı bildirilmişti.

Arka plan

Kaynak: Anadolu Ajansı · TRBülten tarafından derlendi