Riyad'daki AB-Körfez İşbirliği Konseyi zirvesi ertelendi

· Anadolu Ajansı

Riyad'daki AB-Körfez İşbirliği Konseyi zirvesi ertelendi

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılması planlanan ikinci AB-KİK Zirvesi ileri bir tarihe ertelendi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 24 Ekim'de yapılması planlanan ikinci Avrupa Birliği ile Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi ileri bir tarihe ertelendi. Avrupa Birliği açıklama yaptı. Zirvenin yeni tarihinin ilerleyen dönemde açıklanacağını bildirdi.

Gerilim o dönemde yükseldi. Karar, Suudi Arabistan'daki bazı havalimanlarına düzenlenen ve can kaybına yol açan saldırılar nedeniyle bölgesel gerilimin yükseldiği bir dönemde alındı.

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Otoritesi, ülkedeki beş havalimanına bir hafta içinde düzenlenen on saldırıda yirmi kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Husiler bazı bölgeleri kontrol ediyor. Yemen'deki Husiler ülkenin başkenti Sana'yı kontrol ederken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Yemen hükümetine destek veriyor.

Saldırıların ardından mesajlar iletildi. Daha önce Ürdün, Kuveyt ve KİK, Riyad'daki havalimanına düzenlenen ve üç kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından Suudi Arabistan'a destek mesajları iletmişti.

Arka plan

Kaynak: Anadolu Ajansı · Derleyen: Elif Aktürk