Potanın Perileri, Avustralya karşısında kayıp

· Cumhuriyet

Potanın Perileri, Avustralya karşısında kayıp

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2026 Kadınlar Dünya Kupası C Grubu'ndaki ikinci maçında Avustralya'ya 87-71 mağlup oldu.

Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan. Cumhuriyet Arşiv 1930 Yılından Bugüne 5.485.115+ Haber Kupürü App Store Google Play 50 BİN + İndirme Size En Uygun Paketi Seçin 4.5 değerlendirme Abonelik Seçeneklerini İnceleyin Edebiyatın. Kültürün Nabzı Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

Berlin kentindeki Uber Arena'da oynanan mücadeleye ay-yıldızlılar; Olcay Çakır Turgut, Gökşen Fitik, Derin Erdoğan, Beren Burke ve Esra Ural beşiyle başladı.

Mücadelenin ilk çeyreği 21-15'lik skorla Avustralya'nın oldu. Rakip takım, ikinci çeyreği de 40-30 ile hanesine yazdırdı.

İkinci yarıda da baskıyı sürdüren Avustralya son bölüme 67-55 önde girdi.

Dördüncü çeyrekte de skoru koruyan Sandy Brondello'nun ekibi maçı 87-71 kazandı.

Andrea Mazzon yönetimindeki Potanın Perileri, C Grubu'ndaki son maçına 7 Eylül'de TSİ 12.30'da Porto Riko karşısında çıkacak. Milliler bu maçta galip gelerek gruptan çıkmayı ve çeyrek final eleme turunda oynamayı hedefleyecek.

Ay-yıldızlı ekip, turnuvadaki ilk maçında Belçika'ya 89-75 mağlup olmuştu.