Özgür Özel, Le Figaro'da yazdı: 'Türkiye, 21'inci yüzyılın incelikli otoriterliğinin çarpıcı bir örneği'

· Cumhuriyet

Özgür Özel, Le Figaro'da yazdı: 'Türkiye, 21'inci yüzyılın incelikli otoriterliğinin çarpıcı bir örneği'

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Le Figaro gazetesindeki yazısında Türkiye'nin görünürde demokratik kaldığını ancak kurumların içinin boşaltıldığını savundu.

Özel, ülkede seçimler ve kurumlar varlığını sürdürse de siyasi rekabet koşullarının iktidar lehine değiştiğini belirterek Türkiye'nin 21'inci yüzyıl otoriterliğinin belirgin bir örneği olduğunu öne sürdü.

Son 20 yılda siyasi gücün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan etrafında toplandığını iddia eden Özel, yargı bağımsızlığının azaldığını ve medyanın büyük bölümünün hükümet kontrolüne geçtiğini ifade etti. Ana muhalefet liderliğinden ayrılmasının ardından 90 milletvekiliyle YENİ Parti'yi kurduğunu aktaran Özel, Avrupa ülkelerine stratejik gerekçelerle Türkiye'deki demokratik aşınmaya göz yummamaları çağrısında bulundu.

Özel daha önceki değerlendirmesinde de YENİ Parti'nin Türkiye'nin adalet, kalkınma ve yoksulluktan kurtulma yolundaki yeni umudu olduğunu dile getirmişti.

Arka plan

Kaynak: Cumhuriyet · TRBülten tarafından derlendi