· Cumhuriyet
YENİ Parti lideri Özgür Özel, fon soruşturmasında siyasi sorumluluğun iktidarda olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı istifaya davet etti ve Cemil Tugay'ın AKP'ye geçişini eleştirdi.
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, fon soruşturması ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AKP'ye katılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Siyasi yük omuzlarımızda" açıklamasını eleştiren Özel, sürecin tüm siyasi sorumluluğunun iktidara ait olduğunu ifade etti.
Fon soruşturmasını "asrın soygunu" şeklinde tanımlayan Özel, olaydan haberdar olması durumunda Erdoğan'ın derhal istifa ederek yargıda hesap vermesi gerektiğini dile getirdi. Haberi olmaması halinde devleti yönetme kabiliyetini yitirdiğini savunan Özel, olayın aydınlatılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması yönünde Meclis'e önerge vereceklerini duyurdu. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanı Yardımcısının özel kalemine yönelik iddialara da değinen Özel, konunun adli soruşturmanın ötesinde denetlenmesi gerektiğini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın parti değiştirerek AKP'ye katılmasını sert bir dille kınayan Özel, bu adımın İzmir halkının iradesine ihanet olduğunu belirtti. Tugay'ın kişisel zaafları ve baskılar sonucunda devşirildiğini öne süren Özel, iktidarın kent yönetimine gayriresmi şekilde el koymaya çalıştığını iddia etti.
Özel, daha önce gerçekleştirdiği konuşmalarda da fon soruşturmasını gündeme taşıyarak Erdoğan'a istifa etmesi ya da seçim kararı alması yönünde çağrıda bulunmuştu.
Kaynak: Cumhuriyet · TRBülten tarafından derlendi