Özgür Özel akaryakıttaki ÖTV ve KDV'nin kaldırılmasını istedi

· Cumhuriyet

Özgür Özel akaryakıttaki ÖTV ve KDV'nin kaldırılmasını istedi

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, motorin litre fiyatının 100 lirayı geçmesine tepki göstererek akaryakıttaki vergilerin acilen sıfırlanması çağrısında bulundu.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, motorinin litre fiyatının 100 lirayı aşacak olmasına tepki gösterdi. Özel, yaşanan fiyat artışları karşısında vatandaşın yükünün hafifletilmesi için akaryakıttaki ÖTV ve KDV'nin acilen kaldırılmasını önerdi.

Litre fiyatının 20 lirasının ÖTV ve KDV'den oluştuğunu belirten Özel, 2009 yılında 100 liralık banknotla 40 litre mazot alınabilirken bugün aynı parayla yalnızca 1 litre mazot alınabildiğini ifade etti. 2023 seçimleri öncesinde Gabar'da petrol keşfi duyurulduğunda mazotun litresinin 20 lira olduğunu hatırlatan Özel, motorine yapılan bu zammın gıdadan ulaşıma kadar her alana zam olarak yansıyacağını kaydetti.

Arka plan

Kaynak: Cumhuriyet · TRBülten tarafından derlendi