Netanyahu yönetimi seçim öncesi Gazze ve Batı Şeria'ya saldırı tehdidinde bulundu

· Anadolu Ajansı

Netanyahu yönetimi seçim öncesi Gazze ve Batı Şeria'ya saldırı tehdidinde bulundu

İsrail'de 27 Ekim parlamento seçimleri öncesinde Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz, Gazze ile Batı Şeria'ya yönelik askeri operasyon sinyalleri verdi.

İsrail'de 27 Ekim'de gerçekleştirilecek parlamento seçimleri öncesinde Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümet yetkilileri, Gazze ile işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik yeni askeri hamlelerin sinyalini verdi. Kamuoyu yoklamalarında iktidar kanadının oy kaybettiği bir dönemde Tel Aviv yönetiminden üst üste sert açıklamalar geldi.

Haftalık kabine toplantısında konuşan Netanyahu, Gazze'deki Hamas yönetimini tamamen ortadan kaldıracaklarını öne sürdü. Savunma Bakanı Yisrael Katz ise Batı Şeria'da Filistin Yönetimi ile yaşanabilecek olası bir çatışmada savaş ilan edeceklerini belirtirken, Hamas'ın hamlelerine karşı ordunun hazırlıklarını artırması talimatını verdiğini bildirdi.

Seçim anketleri Netanyahu'nun liderliğindeki koalisyonun parlamentoda tek başına çoğunluğu sağlayamadığını gösteriyor. ABD'nin Batı Şeria'daki yerleşimci saldırılarını durdurması yönündeki baskıları Tel Aviv yönetimini sıkıştırırken, hükümetin tırmandırdığı askeri söylemlerin seçim öncesi siyasi hesaplarla ilişkili olduğu değerlendiriliyor.

Arka plan

Kaynak: Anadolu Ajansı · TRBülten tarafından derlendi