· AA Dünya
İsrail Başbakanı Netanyahu ordunun azınlıkları koruduğunu savunurken, resmi istatistikler Doğu Kudüs'teki Hristiyan nüfus oranının geçmişten bugüne gerilediğini gösteriyor.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin kuzeyinde katıldığı bir törende İsrail'in Orta Doğu'da Hristiyan toplumunun gelişip büyüdüğü tek yer olduğunu savundu. Netanyahu, ordunun azınlıklara zulmettiği yönündeki eleştirileri reddederek İsrail'in bölgede bir hoşgörü adası niteliği taşıdığını öne sürdü.
İsrail Başbakanı'nın bu iddialarına rağmen Doğu Kudüs'teki Ermeni ile Rum Ortodoks Patrikhaneleri ve Katolik liderler yayımladıkları ortak açıklamada, radikal Yahudi grupların din adamlarına yönelik tacizlerinin ve kiliselere verilen zararların son yıllarda ciddi şekilde arttığını bildirmişti. Din adamları, güvenlik güçlerinin bu eylemlere karşı yeterli önlem almadığını vurgulamıştı.
İsrail Merkez İstatistik Bürosu verilerine göre 1967'deki işgalin ardından Doğu Kudüs'te toplam nüfusun yüzde 4,8'ini oluşturan Hristiyanların oranı günümüzde yüzde 1,6'ya kadar düştü. Batı Şeria'da yaşayan Filistinli Hristiyanlar ise İsrail ordusu ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırıları nedeniyle bölgeden göç etmeyi düşündüklerini belirtiyor.
Netanyahu'nun Orta Doğu'da Hristiyan toplumunu koruyan tek ülkenin İsrail olduğu yönündeki iddialarına karşın, Filistinli Hristiyanlar İsrail ordusu ve toprak gasbeden grupların saldırılarına maruz kalmayı sürdürüyor.
Kaynak: AA Dünya · TRBülten tarafından derlendi