· Anadolu Ajansı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, 24 Ekim’de Ankara’daki parti genel merkezinde demografik dönüşüm ve yaşlanan nüfus çalıştayı yapılacağını açıkladı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, demografik dönüşüm ve yaşlanan nüfus politikalarının ele alınacağı çalıştayın 24 Ekim’de MHP Genel Merkezi’nde düzenleneceğini açıkladı.
Doğum hızının 1,42’ye gerilediğini aktaran Yurdakul, hanelerin yüzde 26,1’inde en az bir yaşlı bulunduğunu söyledi.
Açıklamaya göre 2025’te 7 milyon 46 bin 560 hanede en az bir 65 yaş ve üzeri kişi yaşadı; tek başına yaşayan yaşlıların sayısı 1 milyon 836 bini aştı. MHP, yaşlı politikalarını bakım ve sosyal yardımların yanı sıra aile, sağlık, ekonomi, sosyal güvenlik, şehircilik, teknoloji ve hukuk başlıklarıyla birlikte ele alıyor.
Yurdakul, yaşlıların mümkün olduğunca ailelerinden ve alıştıkları çevreden koparılmadan desteklenmesini savunduklarını belirtti. Mobil evde bakım ve sağlık hizmetleri, gündüzlü bakım merkezleri, sosyal konutlar ve kötü muameleye karşı koruma mekanizmaları da gündeme getirilecek.
Yeni çalıştay, MHP’nin bu çerçevede demografik dönüşüm ve yaşlanma başlığını ele alacağı etkinlik olarak duyuruldu.
Kaynak: Anadolu Ajansı · TRBülten tarafından derlendi