· TRT Haber
New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, Uluslararası Ceza Mahkemesinin Netanyahu için tutuklama kararının üstünde kimsenin olmaması gerektiğini söyledi.
New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, CNN'ye verdiği röportajda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkındaki görüşlerini tekrarladı. Mamdani, Netanyahu'nun bir savaş suçlusu ve Filistin halkına karşı korkunç bir soykırımın mimarı olduğunu söyledi.
Mamdani, New York Belediye Başkanı olarak UCM'nin kararını uygulama yetkisi olmadığını yineledi. Lahey Belediye Başkanı ile de hukukun üstünlüğünü vurguladıklarını belirtti. "UCM, yasaların ihlali nedeniyle bir kişinin tutuklanmasını uygun görürse, o zaman biz kim oluyoruz da kimsenin bunun üstünde olduğunu söyleyebiliriz?" dedi ve herkesin bu mahkeme önünde hesap vermesi gerektiğini ekledi.
Mamdani'nin bu açıklaması, daha önce Netanyahu'nun kendisini tehdit etmesi ve eski ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede Netanyahu'nun tutuklanması gerektiğini söylemesinin ardından geldi.
Kaynak: TRT Haber · TRBülten tarafından derlendi