LÖSEV'den Sağlık Bakanlığı'na "KİTBANK" çağrısı

· Habertürk

LÖSEV'den Sağlık Bakanlığı'na "KİTBANK" çağrısı

LÖSEV Kurucu Başkanı Dr. Ezer, Türkiye'de donör bankacılığının TÜRKÖK üzerinden yürütüldüğünü hatırlatarak LÖSEV'in de veri bankacılığı sürecine dahil edilmesini talep

LÖSEV Kurucu Başkanı Dr. Ezer, Türkiye'de donör bankacılığının TÜRKÖK üzerinden yürütüldüğünü hatırlatarak LÖSEV'in de veri bankacılığı sürecine dahil edilmesini talep etti.

LÖSEV Başkanı, bu hizmeti tamamen ücretsiz şekilde ve daha büyük bir kapasiteyle sunabileceklerini ifade etti.

Kök hücre naklinin lösemiden Akdeniz anemisinden doğuştan bağışıklık hastalıklarına kadar geniş bir alanda hayat kurtardığını vurgulayan Ezer, bağış işleminin kandan yapıldığını ve vericide hücre kaybına yol açmadığını hatırlattı. Ezer ayrıca, burs kazanmasının ardından tedavisine başlanan 18 yaşındaki Ahmet Cemal Müftüoğlugil örneğini vererek uygun nakille hastaların yaşamlarına devam edebileceğini aktardı.

Kaynak: Habertürk · TRBülten tarafından derlendi