· Cumhuriyet
Kumburgaz’da çektiği ve UFO tartışmalarını büyüten kayıtlarla tanınan Yalman, Ezine’de kalp krizi sonrası öldü; Mahmudiye Köyü’nde defnedildi.
Kumburgaz’da UFO görüntüleri kaydederek Türkiye ve dünyada tanınan Yalçın Yalman, Çanakkale’nin Ezine ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Yalman, Mahmudiye Köyü’nde toprağa verildi.
Yalman’ın 2007-2009 yılları arasında Marmara Denizi üzerinde farklı tarihlerde çektiği kayıtlar, dönemin en çok tartışılan UFO vakalarından biri oldu. Görüntülerin bir bölümü TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nde incelendi; değerlendirmelerde dijital müdahaleye dair açık bir bulgu bulunmadığı belirtildi.
Yalman, kayıtların dünya dışı araçları gösterdiğine ve UFO’ların varlığını kanıtladığına inanıyordu. Farklı tarihlerde ve uzun süre boyunca kaydedilen görüntüler, yıllar geçse de UFO ve UAP araştırmacıları arasında farklı yorumlarla tartışılmayı sürdürdü.
Kaynak: Cumhuriyet · TRBülten tarafından derlendi