· AA Dünya
Devlet Başkanı Laura Fernandez, kendisini bilgilendirmeden ABD Başkanı Donald Trump ile görüşen Dışişleri Bakanı Manuel Tovar'ın görevine son verdi.
Kosta Rika Devlet Başkanı Laura Fernandez, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu münasebetiyle New York'ta düzenlenen ve Donald Trump'ın başkanlık ettiği Latin Amerika temsilcileri toplantısına, kendisinden habersiz katılan Dışişleri Bakanı Manuel Tovar'ı görevden aldı. Devlet Başkanlığı ofisi, sorunun toplantıya katılım değil, Fernandez'i yeterince bilgilendirmemek ve ona katılma şansı vermemek olduğunu açıkladı.
Fernandez, ABD'nin San Jose Büyükelçisi Melinda Hildebrand'ın da katıldığı bir etkinlikte, davetin kendisine düzgün iletilmediğini söyleyerek toplantıya katılamadığı için özür diledi. 'Bu tarz hatalar göz ardı edilemez' diyen Fernandez'in kararıyla, 8 Mayıs'ta başlayan Tovar, 139 günle ülke tarihinde en kısa süre görev yapan dışişleri bakanı oldu.
Bu olay, ABD Başkanı Donald Trump'ın son dönemde İran ve Çin liderleriyle görüşmeye açık olduğunu belirten veya onları ağırlayan açıklamalarının ardından, bir Latin Amerika ülkesi yetkilisiyle yaşanan protokol ihlali nedeniyle sonuçlanan bir diplomatik krize işaret ediyor.
Kaynak: AA Dünya · TRBülten tarafından derlendi