· TRT Haber
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Nikos Hristodulidis'in BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerini şiddetle kınadı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis'in Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini şiddetle kınadığını bildirdi. Üstel, bu ifadeleri kınadığını, Kıbrıs Türk halkının Türkiye ve Erdoğan'ın desteğiyle kendi yolunda yürümeye devam edeceğini vurguladı.
KKTC Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, Hristodulidis'in konuşmasında gerçekleri çarpıttığını ve Türkiye'ye yönelik mesnetsiz ithamlarda bulunduğunu belirterek bu durumu şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade etti. Açıklamada, Kıbrıs'ta iki ayrı halk ve iki ayrı egemen devletin varlığı vurgulanarak, kalıcı bir anlaşmaya varılabilmesi için KKTC'nin egemen eşitliğinin kabul edilmesi gerektiği kaydedildi.
Başbakan Ünal Üstel, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile telefon görüşmeleri gerçekleştirmişti.
Kaynak: TRT Haber · TRBülten tarafından derlendi