· Sabah - Yaşam
Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonda dönemin cezaevi müdürü dahil dört şüpheli yakalandı.
Eski Milli İstihbarat Teşkilatı görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevindeki şüpheli vefatına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda dört şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sabah saatlerinde yapılan baskınlarda dönemin cezaevi müdürü Ömer Vatan, vardiya amiri Kazım Beyke, ambulans şoförü Süleyman Kaba ve eski gazeteci Osman Arslan yakalandı.
Soruşturmanın önceki aşamalarında, Kozinoğlu'nun ölümüyle ilgili takipsizlik kararı veren eski başsavcı Ali İşgören ile dönemin cezaevi savcısı Necip Doğan örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanmıştı. 2011 yılında Silivri Cezaevi'nde gerçekleşen olaya ilişkin daha önce de cezaevi görevlileri ve sağlık çalışanlarının yer aldığı çok sayıda şüpheli hakkında adli işlem yapılmıştı.
Kaynak: Sabah - Yaşam · TRBülten tarafından derlendi