· Medya Tilkisi - Gündem
Fındık piyasasındaki fiyat hareketlerini mercek altına alan Ticaret Bakanlığı müfettişleri; Ordu, Giresun, Ünye ve Fatsa borsalarında denetim yürütüyor.
Ticaret Bakanlığı, fındık piyasasında hasat sonrasında yaşanan fiyat hareketlilikleri üzerine Karadeniz'deki ticaret borsalarında kapsamlı denetim başlattı. Görevlendirilen müfettişler, fındık alım satım işlemlerini ve piyasa koşullarını incelemek üzere sahaya indi.
İncelemeler Ordu, Giresun, Ünye ve Fatsa Ticaret Borsaları üzerinden yürütülen alım satım kayıtları ile fiyat oluşumları üzerinde yoğunlaşıyor. Bakanlık, spekülatif müdahalelerin ve rekabeti bozan adımların önüne geçerek hem üretici haklarını korumayı hem de nihai ürün fiyatlarında denge sağlamayı amaçlıyor.
Denetimlerin tamamlanmasının ardından hazırlanacak raporlar doğrultusunda, serbest piyasa kurallarını ihlal ettiği tespit edilen kişi ve kurumlara mevzuat çerçevesinde idari yaptırımlar uygulanacak.
Kaynak: Medya Tilkisi - Gündem · TRBülten tarafından derlendi