· Cumhuriyet
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, TBMM KİT Komisyonu'nda stratejik kamu kurumlarının özel sektör esnekliğiyle çalışmasının işleyişi hızlandıracağını söyledi.
İktidar, TPAO ve BOTAŞ'ın yanı sıra Eti Maden ile TEİAŞ'ın da bulunduğu stratejik kamu kurumlarının özel sektör mantığıyla yönetilmesi için teklif hazırlıyor. Kapsamlı değişim hazırlığı sürüyor.
Nevzat Şatıroğlu komisyonda konuştu. TBMM KİT Komisyonu'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, bu kurumların kamu mantığıyla değil, özel sektör esnekliğiyle çalışmasının işleyişi hızlandıracağını belirtti. Şatıroğlu, yapısal dönüşüm sayesinde bu şirketlerin dünya piyasalarında daha fazla pay alabileceğini vurguladı.
Kaynak: Cumhuriyet · Derleyen: Elif Aktürk