Japonya, BM Güvenlik Konseyinin daimi ve geçici üye sayısının artırılması çağrısı yaptı

· Anadolu Ajansı

Japonya, BM Güvenlik Konseyinin daimi ve geçici üye sayısının artırılması çağrısı yaptı

Japonya Başbakanı Takaiçi Sanae, Birleşmiş Milletlerin (BM) uluslararası barış ve güvenlikteki rolünün güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, BM Güvenlik Konseyinin daimi. Geçici üye sayısının artırılması çağrısında bulundu.

Japonya Başbakanı Takaiçi Sanae, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, uluslararası barış ve güvenlikte BM'nin rolünün güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Konseyin meşruiyetini ve temsiliyetini güçlendirmek için hem daimi hem de daimi olmayan üyelerin sayısının artırılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Takaiçi, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı BM Şartı ilkelerinin ihlaline örnek gösterdi ve Orta Doğu'daki gerilimin Hürmüz Boğazı'ndaki güvenliği tehdit ettiğini ifade etti.

Japonya, BM reformu konusundaki küresel tartışmaya resmi bir katkı yapmış oldu.

Arka plan

Kaynak: Anadolu Ajansı · TRBülten tarafından derlendi