İsrail, El Halil'deki Harem-i İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı

· AA Dünya

İsrail, El Halil'deki Harem-i İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı

İsrail, Batı Şeria'nın El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camii'ni Yahudi bayramlarını gerekçe göstererek pazartesiden çarşambaya kadar Müslüman ibadetine kapattı.

İsrail makamları, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camii'ni pazartesiden çarşambaya kadar Müslümanlar için kapattı. Bu süre boyunca camide namaz kılınmasına ve ezan okunmasına izin verilmeyecek.

Kapatma, İbrani yeni yılıyla başlayıp Sukot ve Simhat Tora bayramlarıyla devam eden Yahudi bayram döneminde gerçekleşti.

Bu, İsrail'in Yahudi bayramlarını gerekçe göstererek Batı Şeria'daki kutsal mekanlara yönelik kısıtlama ve kapama uygulamalarının son örneğidir. Daha önce de Sukot Bayramı bahanesiyle Batı Şeria'daki tüm geçiş noktaları kapatılmıştı.

Arka plan

Kaynak: AA Dünya · TRBülten tarafından derlendi