· TRT Haber
İşgalci İsrail ordusu Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda 9 Filistinliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında 86 yaşında bir yaşlı, kızı ve bir başka yaşlı bulunuyor.
İsrail ordusu, Batı Şeria'da bir gün içinde düzenlediği baskınlarda 9 Filistinliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında torununu teslim olmaya zorlamak için evine baskın yapılan 86 yaşındaki bir yaşlının ve 57 yaşındaki kızının da olduğu belirtildi.
Baskınlar Cenin'in Caba beldesinde 5, Nablus ve Tulkerim'de ise 68 yaşındaki biri dahil 2 kişiyi kapsadı. Medya Ofisi, İsrail ordusunun Filistinlileri teslim olmaya zorlamak amacıyla yakınlarını hedef aldığını ve genç-yaşlı ayırt etmediğini bildirdi.
İsrail'in Ekim 2023'te Gazze'ye saldırıları başlatmasından bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılar artış gösteriyor. Bu, aynı bölgede son zamanlarda bildirilen çok sayıdaki kitlesel gözaltı operasyonlarından birini oluşturuyor.
Kaynak: TRT Haber · TRBülten tarafından derlendi