· Dünya Gazetesi
İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı'nda sistemlerini kapatarak ilerleyen gemilerin düşman sayılacağını ve sert müdahale göreceğini açıkladı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı'nda navigasyon ve keşif sistemlerini kapatarak ilerleyen tüm deniz araçlarının düşman olarak kabul edileceğini ve bu gemilere ağır müdahalede bulunulacağını duyurdu.
Yapılan açıklamada, öğle saatlerinde izinsiz güzergahta seyrederken sistemlerini kapalı tutan petrol yüklü bir süpertankerin boğazın güneyinde deniz mayınına çarparak yandığı bildirildi.
Daha önce Hürmüz Boğazı'nda benzer şekilde mayına çarpan tankerler olduğu, ayrıca İran'ın ticari gemilerine yönelik saldırılara misilleme olarak ABD bağlantılı gemilerin de hedef alındığı biliniyor.
Kaynak: Dünya Gazetesi · TRBülten tarafından derlendi