İngiltere Başbakanı Burnham, Rusya'nın 2016'daki Brexit referandumuna müdahale ettiğini söyledi

· Anadolu Ajansı

İngiltere Başbakanı Burnham, Rusya'nın 2016'daki Brexit referandumuna müdahale ettiğini söyledi

İngiltere Başbakanı Andy Burnham, Rusya'nın 2016 yılındaki Brexit referandumuna müdahale ettiğini açıkladı.

İngiltere Başbakanı Andy Burnham, katıldığı bir podcast yayınında 2016 yılında gerçekleştirilen Avrupa Birliği referandumuna Rusya'nın müdahalede bulunduğunu belirtti. Başbakanlık görevini devraldıktan sonra konuyu yetkililere sorduğunu ifade eden Burnham, kendisine çok net bir şekilde müdahale olduğunun iletildiğini aktardı.

Bu durumu kamuoyuyla paylaşmanın önemine değinen Burnham, Almanya ve Fransa'daki seçmenlerin bazı siyasi gelişmelerin Rusya tarafından kışkırtıldığını anlaması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan Başbakanlık Sözcülüğünden ve Orta Doğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Stephen Doughty, Rus müdahalesinin başarısız olduğunu ve oylama sonuçlarının meşruiyetine inandıklarını kaydetti.

İngiltere Başbakanı Andy Burnham'ın Rusya'nın Brexit referandumuna müdahale ettiğine yönelik açıklamaları daha önce de gündeme gelmişti.

Arka plan

Kaynak: Anadolu Ajansı · TRBülten tarafından derlendi