İbrahim Kaboğlu İstanbul Barosu başkanlığına yeniden aday oldu

· Cumhuriyet

İbrahim Kaboğlu İstanbul Barosu başkanlığına yeniden aday oldu

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, Değişim İçin Avukatlar grubu adına genel kurulda baro başkanlığına tekrar aday olduğunu duyurdu.

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, Değişim İçin Avukatlar grubu adına düzenlediği toplantıda genel kurulda başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. Kaboğlu, barodaki iki yıllık görev süresinde yürütülen çalışmaları değerlendirerek hukukun üstünlüğünü ve katılımcı yönetim anlayışını sürdürme hedefini vurguladı.

Toplantıda grup adına konuşan avukat Büşra Çakır, geride kalan iki yılda avukat hakları, insan hakları ihlalleri, emek ve çevre mücadeleleri ile kadın hakları alanında etkin takip yürüttüklerini söyledi. Çakır, başlayan değişimi baronun kurumsal yapısına ve çalışma kültürüne kalıcı biçimde yerleştirmek istediklerini dile getirdi.

Görev süresi boyunca katılımı ve kapsayıcılığı esas aldıklarını kaydeden Kaboğlu ise tüm meslektaşlarını ve baro bileşenlerini Türkiye'de hukuku etkili kılmak amacıyla ortak paydada buluşmaya davet etti.

Kaynak: Cumhuriyet · TRBülten tarafından derlendi