Hür Tarım Orman Sen’den Tarım ve Orman Bakanlığı’na ‘statü’ tepkisi: ‘Bakanlığın, personeline sahip çıkmaması kabul edilemez’

· Cumhuriyet

Hür Tarım Orman Sen’den Tarım ve Orman Bakanlığı’na ‘statü’ tepkisi: ‘Bakanlığın, personeline sahip çıkmaması kabul edilemez’

Veteriner hekimlerin statü sorununa ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan somut adım beklediklerini ifade eden Hürriyetçi Tarım Orman Sen Başkanı Muzaffer Genç; taleplerin karşılanmaması durumunda. Veteriner hekimler adına konuyu idari yargıya taşıyacaklarını söyledi. İnsan, hayvan ve çevre…

Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan. Cumhuriyet Arşiv 1930 Yılından Bugüne 5.485.115+ Haber Kupürü App Store Google Play 50 BİN + İndirme Size En Uygun Paketi Seçin 4.5 değerlendirme Abonelik Seçeneklerini İnceleyin Edebiyatın. Kültürün Nabzı Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

Hürriyetçi Tarım Orman Sen Başkanı Muzaffer Genç veteriner hekimlerin statü sorununa ilişkin Cumhuriyet'e konuştu. İnsan, hayvan ve çevre sağlığının bir bütün olduğunun altını çizen Genç, Tarım. İnsan, hayvan ve çevre sağlığının bir bütün olduğunun altını çizen Genç, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kendi personelinin statüsüne sahip çıkmamasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Genç, Sağlık Bakanlığı personelinin yararlandığı birçok özlük hakkından veteriner hekimlerin muaf tutulmasına da tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın anayasanın "Kanun Önünde Eşitlik" ilkesini ihlal ettiğini savunan Genç, idarenin tüm işlemlerinde eşitlik. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın anayasanın "Kanun Önünde Eşitlik" ilkesini ihlal ettiğini savunan Genç, idarenin tüm işlemlerinde eşitlik ve hakkaniyet ilkesine uymak zorunda olduğunu söyledi. Genç, saha şartlarında zoonoz hastalıklarla, ağır çalışma koşullarıyla. Genç, saha şartlarında zoonoz hastalıklarla, ağır çalışma koşullarıyla ve hayati risklerle yüz yüze gelen çalışanların emeğinin yok sayılmasının hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığı ifade etti.

İdari Yargılama Usulü Kanunu kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan derhal açık, gerekçeli ve somut bir yanıt beklediklerini açıklayan Genç; taleplerin karşılanmaması. İdari Yargılama Usulü Kanunu kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan derhal açık, gerekçeli ve somut bir yanıt beklediklerini açıklayan Genç; taleplerin karşılanmaması, uygulamanın düzeltilmemesi veya yasal süre içerisinde başvuruya yanıt verilmemesi durumunda, mağdur edilen binlerce veteriner hekim adına konunun anında idari yargıya taşınacağını kaydetti.

Hür Tarım Orman Sen veteriner hekimlerin fiili hizmet süresi zammından yararlandırılması talebiyle de Tarım ve Orman Bakanlığı'na 31 Ağustos'ta dava açmıştı.