Heroes dizisinin yıldızı Hayden Panettiere hayatını kaybetti

· Medya Tilkisi - Kültür Sanat

Heroes dizisinin yıldızı Hayden Panettiere hayatını kaybetti

Heroes ve Nashville dizileriyle tanınan oyuncu Hayden Panettiere, 36 yaşında yaşamını yitirdi. Ölüm haberini babası Skip Panettiere duyururken, oyuncunun vefat nedeni henüz açıklanmadı.

Heroes, Nashville ve Remember the Titans gibi projelerdeki rolleriyle tanınan Amerikalı oyuncu Hayden Panettiere hayatını kaybetti. 36 yaşındaki oyuncunun vefatı, sevenlerini ve sanat dünyasını derinden üzdü.

21 Ağustos 1989 doğumlu olan Panettiere'nin, 37. yaş gününe sadece birkaç gün kala yaşamını yitirmesi dikkat çekti. Oyuncunun geride 11 yaşında bir kızı kaldı.

Hayden Panettiere'nin ölüm haberini babası Skip Panettiere kamuoyuyla paylaştı. Ailenin yaşadığı büyük kaybın ardından zamana ihtiyaç duyduklarını belirten baba Panettiere, bu süreçte ailelerinin mahremiyetine saygı gösterilmesini rica etti.

Oyuncunun menajerlik ekibi tarafından yapılan açıklamada da Panettiere'nin sevenlerine ve ekran başındaki izleyicilere büyük mutluluk verdiği vurgulandı.

Oyuncunun kesin ölüm nedeni ise henüz açıklanmadı.

Oyunculuk kariyerine henüz bebek yaşta reklam filmleriyle başlayan Panettiere, çocuk yaşta Remember the Titans filminde rol aldı. Ancak dünya çapında tanınmasını sağlayan yapım Heroes oldu.

Dizide canlandırdığı Claire Bennet karakteriyle büyük bir hayran kitlesine ulaşan oyuncu, dizinin unutulmaz sloganıyla da hafızalara kazındı. Bu performansı Panettiere'ye Saturn Ödülü kazandırdı.

Panettiere daha sonra Nashville dizisinde country müzik yıldızı Juliette Barnes karakterini canlandırdı. Oyuncu bu rolle Altın Küre adaylığı elde ederken, Scream 4, Scream 6, Ice Princess ve Bring It On: All or Nothing gibi yapımlarda da rol aldı.

Oyuncu, geride 11 yaşındaki kızı Kaya'yı bıraktı.

Hayden Panettiere'nin eski nişanlısı, Ukraynalı boksör Wladimir Klitschko ile birlikteliğinden Kaya adında 11 yaşında bir kızı bulunuyor.

Özel hayatında da çeşitli zorlu dönemler yaşayan oyuncu, yılın başlarında yayımlanan This is Me: A Reckoning adlı anı kitabında yaşamından önemli kesitlere yer vermişti.

Henüz 36 yaşında gelen Hayden Panettiere'nin ölümü, özellikle Heroes ve Nashville dizileriyle büyüyen hayranları arasında büyük üzüntü yarattı.

Kaynak: Medya Tilkisi - Kültür Sanat · Derleyen: Elif Aktürk