· Sabah - Yaşam
Bakırköy’deki bir güzellik merkezinde kadınların mahrem görüntülerinin kaydedilerek satıldığı iddiasıyla ilgili soruşturmada sosyal medya hesaplarının yöneticisi olduğu belirlenen Abdullah Ç. tutuklandı.
Bakırköy’de bir güzellik merkezine kurulan sistemle elde edilen mahrem görüntülerin internet üzerinden satılmasına yönelik soruşturma sürerken önemli bir gelişme kaydedildi.
Mahrem videoların paylaşıldığı sosyal medya ağlarının ana tedarikçisi ve yöneticisi olduğu belirlenerek nöbetçi hakimlikçe tutuklama talebiyle sevk edilen Abdullah Ç.
(30) tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Önlisans mezunu ve tasarımcı olduğunu, aylık 50 bin TL geliri bulunduğunu ifade eden Abdullah Çatalbaş, ifadesinde söz konusu kanalların reklamını kendisinin yaptığını ancak kanalların kendisine ait olmadığını savundu.
Reklamını yaptığı kişilerin tek seferde 10 bin video gönderdiklerini belirten şüpheli, bu videolardan hiçbirine bakmadığını ileri sürdü.
Videoların nereden geldiği, ilgili isim, soyisim ve IBAN bilgilerini polise verdiğini kaydeden Çatalbaş, ‘Pokevip’ ve ‘444 sınırsız’ lakaplı kişilerin kendisini reklam amacıyla gruba aldığını söyledi.
Ancak siber suçlarla mücadele ekiplerinin hazırladığı araştırma raporu ve mahkeme tutanağı, şüphelinin ‘sadece reklamcıyım’ şeklindeki savunmasını çürüttü.
Hakimlik kararında yer alan teknik tespitlerde, binlerce kadının görüntülerinin satıldığı 'Secret TV +18' ve '@gizliiadmi' isimli Telegram kanallarının doğrudan şüpheliye ait olduğu belirlendi.
Görüntülerin pazarlandığı ‘Türk Paylaşım Merkezi’ ve ‘Hot Celebreties’ isimli X hesaplarının da bizzat şüpheli tarafından kullanıldığı belirlendi.
Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimi Murat Burak Şahin, şüphelinin suçunu tevil yoluyla ikrar ettiğini, dijital materyal incelemelerinin devam ettiğini ve delilleri karartma ihtimali bulunduğunu dikkate alarak tutuklama kararı verdi.
Abdullah Çatalbaş, ‘Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Ele Geçirmek veya Yaymak’, ‘Müstehcen Yayınları Satmak/Kiralamak’ ve ‘Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek’ suçlarından cezaevine gönderildi.
Kaynak: Sabah - Yaşam · Derleyen: Elif Aktürk