· AA Dünya
Filistin Sağlık Bakanlığı raporuna göre Gazze Şeridi’nde 2025’te kaydedilen 24 bin 650 ölümün yüzde 70,1’i İsrail saldırılarından kaynaklandı.
Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde 2025 yılına ait can kayıplarını inceleyen bir rapor yayımladı. Rapora göre 24 bin 650 ölümün yüzde 70,1’i İsrail’in doğrudan saldırıları sonucu gerçekleşti.
Ölümlerin yüzde 7,7’si kalp hastalıklarından kaynaklanırken, hayatını kaybedenlerin yüzde 73,4’ünü erkekler, yüzde 26,6’sını kadınlar oluşturdu. En yüksek ölüm oranı yüzde 37,3 ile Gazze’de kaydedildi; Gazze’nin kuzeyi ve Han Yunus onu izledi.
Raporda, 5 yaş altındaki çocuk ölümlerine de dikkat çekildi. 2025’te Gazze’de doğan her 1000 bebekten 33,4’ünün beş yaşına ulaşmadan hayatını kaybettiği belirtildi.
Enkaz altında hâlâ binlerce cenazenin bulunduğu bildiriliyor.
Kaynak: AA Dünya · TRBülten tarafından derlendi