Gaye Su Akyol 'Anatolian Dragon'la Almanya'da

· Habertürk

Gaye Su Akyol 'Anatolian Dragon'la Almanya'da

Sanatçı Gaye Su Akyol, Almanya'da "Anatolian Dragon" başlıklı özel konser serisinde senfoni orkestrası eşliğinde eserlerini seslendirdi.

Köln ve Dortmund'da düzenlenen etkinliklerde sanatçının eserleri senfonik aranjmanlarla dinleyiciye sunuldu.

Avustralyalı besteci Gordon Hamilton'ın düzenlemelerini hazırladığı konserleri şef David Brophy yönetti. Program, Mozart'ın "Rondo alla Turca" eserinin 9/8'lik aksak ritimle icra edildiği bir açılışla başladı. Repertuarın geri kalanı Gaye Su Akyol'un farklı albümlerinden seçilen parçalardan oluştu.

Sunuculuğunu Evren Zahirović'in üstlendiği konserler ARD ve COSMO Türkçe üzerinden de canlı yayımlandı. Konser sonrası açıklama yapan Akyol, kendi şarkılarının köklü bir senfoni orkestrasıyla seslendirilmesinin hayatının en heyecanlı deneyimlerinden biri olduğunu ifade etti.

Kaynak: Habertürk · TRBülten tarafından derlendi