· TRT Haber
İstanbul'da yürütülen sermaye piyasası soruşturması kapsamında Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya'nın savcılığa ifade vermesi bekleniyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen sermaye piyasası işlemlerine yönelik soruşturmada yeni bir adım atıldı. Soruşturma kapsamına alınan Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya soruşturma savcısına ifade vermek üzere çağrıldı.
Başsavcılık yürütülen süreçte Pusula Finans Holding, Tera Yatırım, Hedef Holding ve Bulls Yatırım yetkililerinin mali verileri ile kripto ve para transferlerinin ham verilerini MASAK'tan talep etmişti.
Sermaye Piyasası Kurulunun soruşturma izni vermesinin ardından mal varlıkları dondurulan eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya, dosya kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye davet edilmişti.
Kaynak: TRT Haber · TRBülten tarafından derlendi