· Cumhuriyet
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle elektrikli scooter işletmecilerine yönelik idari para cezaları ve yaptırımlar yeniden belirlendi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektrikli Scooter Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
İşletmelerin faaliyet gösterdikleri bölgelerde bulundurabilecekleri araç sayısını aşması durumunda kademeli ceza uygulanacak. Belirlenen sınırları ilk ihlalde 8 bin 687 TL, ikinci ihlalde 86 bin 900 TL ceza kesilirken, kuralın üçüncü kez ihlal edilmesi halinde 170 bin TL para cezası uygulanacak ve işletmenin faaliyetleri 6 ay süreyle durdurulabilecek.
Yeni düzenleme kapsamında yetki belgesi şartlarına, yerli üretim ve Türk Standardları Enstitüsü belgesi zorunluluğuna, çağrı merkezi bulundurma yükümlülüğüne ve denetim için bilgi ibraz etme kurallarına uymayan işletmelere de 8 bin 687 TL ile 86 bin 900 TL arasında değişen para cezaları verilecek.
Kaynak: Cumhuriyet · TRBülten tarafından derlendi