· Cumhuriyet
Dolar/TL kuru yeni haftaya yükselişle başladı ve 49 lira sınırına dayandı. ABD tahvil getirilerinin yükselmesi ve jeopolitik riskler döviz piyasasındaki hareketliliği artırdı.
Dolar/TL kuru, Cuma günü 48,9560'tan kapandıktan sonra pazartesi sabahı 48,98 seviyesine çıkarak 49 lira sınırına yaklaştı. ABD'nin 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 5,23 ile 2007'den bu yana görülen en yüksek seviyelere yakın seyrediyor.
ABD'nin İran'dan gelen ateşkes teklifini reddetmesi jeopolitik riskleri yeniden gündeme taşıdı. Güçlü ABD verileri ve Fed'in faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi, dolar endeksini iki ayın zirvesine taşıdı.
Küresel piyasalarda döviz kuru hareketliliği sürüyor. Bir önceki hafta dolar 48,77 lira bandındayken, şimdi 49 lira sınırına dayanması kurun rekor seviyelere yöneldiğini gösteriyor.
Kaynak: Cumhuriyet · TRBülten tarafından derlendi