Doğu ve Güneydoğu'da iki binden fazla yol kontrol noktası kaldırıldı

· TRT Haber

Doğu ve Güneydoğu'da iki binden fazla yol kontrol noktası kaldırıldı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, terörle mücadelede sona yaklaşıldığını belirtti. Bölgede huzur ortamının sağlandığını ve yol kontrollerinin sonlandırıldığını açıkladı.

Doğu ve Güneydoğu'da iki binden fazla yol kontrol noktası kaldırıldı. Güvenlik ortamı pekişti. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Türkiye gazetesine yaptığı açıklamada terörle mücadele sürecinde sona yaklaşıldığını ve bölgedeki güvenlik ortamının pekiştiğini belirtti.

Terörle mücadeleye ayrılan kaynakların yatırıma dönüştüğünü kaydeden Bakan Çiftçi, uyuşturucuyla mücadele için Şefkat Kalkanı Projesi'nin hazırlandığını duyurdu. Kaynaklar yatırıma dönüştü. Sokak hayvanlarına yönelik tespit çalışmalarında ülke genelinde yüzde 99,9 oranına ulaşıldı ve Diyarbakır'daki saha çalışmalarının gelecek hafta tamamlanması hedeflendi.

Bakan Çiftçi daha önce konuşmuştu. Diyarbakır'daki provokasyon girişimleri üzerine yaptığı açıklamada, terörden arınma sürecine engel olmak isteyenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulamıştı.

Arka plan

Kaynak: TRT Haber · Derleyen: Elif Aktürk