Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump ve İsrail açıklaması: Türkiye-ABD ilişkilerini üçüncü bir ülke üzerinden tarif etmiyorum

· Dünya Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump ve İsrail açıklaması: Türkiye-ABD ilişkilerini üçüncü bir ülke üzerinden tarif etmiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li Newsweek dergisine verdiği röportajda Trump'la ilişkilerini, İran ve İsrail konularını değerlendirdi. Türkiye'nin dış politikasını savaş senaryoları üzerine kurmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD merkezli Newsweek dergisine verdiği röportajda ABD Başkanı Donald Trump ile ilişkilerini, İran meselesini ve İsrail ile yaşanan gerilimi değerlendirdi. Trump'la doğrudan ve açık bir iletişimleri olduğunu, bunun ilişkiler ve bölgesel gelişmeler için önemli bir imkân teşkil ettiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerini üçüncü bir ülke üzerinden değerlendirmediklerini, muhataplarının doğrudan Amerikan yönetimi olduğunu vurguladı. İsrail yönetimiyle ciddi görüş ayrılıkları bulunduğunu, bu ülkeden gelen tehdit söylemlerinin iç siyasi süreçlerle bağlantılı olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Newsweek'in İsrail ile askerî gerilim ihtimaline dair sorusuna ise Türkiye'nin dış politikasını kaçınılmaz savaş senaryoları üzerine kurmadığını, Suriye konusundaki yaklaşımlarının net olduğunu söyleyerek yanıt verdi.

Arka plan

Kaynak: Dünya Gazetesi · TRBülten tarafından derlendi